Den första kaffemålningen

Frågan som folk oftast ställer angående mina kaffemålningar är: Hur kom du på det här? Tätt följt av: Hur länge har du hållit på med detta?

Svaren på detta är som följer: Jag blev inspirerad av en tysk konstnär vid namn Jenny Dolfen. Hennes akvarellmålningar är fantastiska, och ibland använder hon kaffe som en effekt. Vid ett tillfälle målade hon en bild helt i kaffe och lade upp en beskrivning på hur hon gått tillväga. Jag har tidigare testat att måla bilder i bara en färg, och jag älskar utmaningen att arbeta fram ljus och mörker i olika nyanser. Så jag bestämde mig för att testa och följde hennes beskrivning, och resultatet blev detta motiv av Bilbo Baggins från den första Hobbit-filmen.

First coffee painting test

Detta test gjordes på vanligt kopieringspapper, vilket fungerade förvånansvärt väl för ändamålet, men håller förstås inte måttet i det långa loppet. Jag målade denna bild tidigt 2013, och kaffemålandet har jag fortsatt att utveckla sedan dess.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *